Матеріально-технічне забезпечення закладу освіти

На сьогодні ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей» – це забудова, що знаходиться на території 4500 м2. Загальна площа приміщень становить 3289 м2, навчальна площа – 3046 м2, що складає 14 м2 на одного учня. Проєктна потужність – 420 осіб.

До навчально-матеріальної бази входить: двоповерховий навчальний корпус, де розміщені кабінети загальноосвітньої та професійно-теоретичної підготовки, лабораторія бухгалтерського обліку, актовий зал, бібліотека, музей, їдальня, спортивний зал, медичний пункт, кабінети адміністрації. Навчально-виробничі майстерні – приміщення,  в яких розміщено п’ять основних майстерень: майстерня електрогазозварювальна; майстерня кам’яних робіт; майстерня механічна; майстерня столярна; майстерня слюсарно-монтажна, слюсарна; лабораторії: лабораторія тракторів, будови тракторів; лабораторія будівельних матеріалів, яка суміщена з майстернею штукатурних робіт, малярною, лицювальників-плиточників.

Навчально-матеріальна база також включає: ангар, в якому розміщені гаражі  для машин та сільськогосподарської техніки, ремонтна майстерня; спортивний майданчик;  автотрактородром; машинний двір; пост технологічного налагодження машин; маневровий майданчик для вправ з початкового водіння;  допоміжні споруди площею 615,7 м2; п’ятиповерховий гуртожиток на 286 місць, який розміщений окремо від території навчального закладу.

Усі приміщення закладу використовуються за призначенням для здійснення освітнього процесу. Навчально-матеріальна база відповідає санітарним нормам, а комплексно-методичне забезпечення професій становить 87%.

Для ведення сільського господарства, здійснення виробничого навчання у Путивльському професійному ліцеї є 99,723 га землі.